Версія для друку
01 жовтня 2020

Засідання методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти

 

1 zastup 30 09 20   Основні завдання організаційно-методичного забезпечення освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти у 2020/2021 навчальному році розглядалися під час засідання методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи ЗП(ПТ)О, проведеного 30 вересня 2020 року в режимі онлайн.
   Відкрила зібрання Ольга Слюсарєва, директор НМЦ ПТО у Закарпатській області, привітавши колег з прийдешнім святом – 80-річчям утворення системи професійно-технічної освіти. Куратор секції ознайомила присутніх із основними завданнями галузі професійної освіти відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України – «Сучасна професійна освіта».
   Про необхідність здійснення з боку заступників директорів як організаторів професійної підготовки в закладі освіти контролю за розробленням, погодженням та затвердженням цілого ряду навчально-методичних документів, що регламентують освітній процес, говорила керівник обласної методичної секції цієї категорії педагогічних працівників Ліна Войченко, методист центру.
    Увага учасників вебінару була зосереджена на розробленні електронних навчально-методичних комплексів із професій, підготовка за якими здійснюється за стандартами професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу.
    Предметом обговорення під час заходу було також продовження роботи над розробленням освітніх програм на всі рівні професійної кваліфікації відповідно до запроваджених СП(ПТ)О на компетентнісній основі, робочих навчальних програм з інтегрованих предметів загальноосвітньої, загальнопрофесійної та професійно-теоретичної підготовок, вільнообраних предметів.
    Методист НМЦ ПТО Войченко Л.П. довела до відома членів секції інформацію щодо складання тарифікаційних списків, видання організаційних наказів до початку навчального року, формування бази даних про кадрове забезпечення закладів освіти у 2020/2021 н. р., планування підвищення кваліфікації педагогічних працівників, зокрема стажування на базі навчально-практичних центрів закладів П(ПТ)О.
    Досвідом організації професійної підготовки за дистанційною та змішаною формами навчання у період карантинних обмежень ділилися колеги із Хустського професійного ліцею (Михайло Рошко, Ольга Дякун), ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» (Оксана Ковальчук), Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування (Галина Куштан).
   Завідувачка інформаційно-аналітичного кабінету НМЦ ПТО Наталія Палош інформувала присутніх про проведення в минулому навчальному році аудиту Міністерства освіти і науки України закладів професійної (професійно-технічної) освіти.
   У ході роботи секції її члени визначили ключові завдання з модернізації змісту професійної (професійно-технічної освіти), які потрібно реалізовувати закладам П(ПТ)О.
 

1 zastup 1 30 09 20zastup 2 30 09 202 zastup 3 30 09 20zastup 4 30 09 20zastup 5 30 09 20zastup 6 30 09 20
 Засідання секції

Войченко Л.П., методист кабінету
навчально-методичної роботи

Прочитано 479 разів