Наші новини

logo nmc 01 18

  

11 листопада 2020

Формування предметних і ключових компетентностей на уроках хімії та біології

 

   10 листопада 2020 року у режимі онлайн відбулося засідання методичної секції викладачів природничо-математичного циклу на тему «Формування предметних і ключових компетентностей на уроках хімії та біології». У заході взяли участь викладачі хімії, біології із 13-ти закладів професійної (професійно-технічної) освіти, методисти та заступники директора з навчальної роботи.
ximij biolohoja 1   На початку роботи учасникам засідання було наголошено на особливостях організації освітнього процесу у сфері професійної освіти в умовах карантинних обмежень, ознайомлено їх з нормативно-правовими документами Міністерства освіти і науки України щодо завдань на 2020/2021 навчальний рік та методичними рекомендаціями для організації дистанційного навчання.
   Надія Кокора, заступник директора з виховної роботи ДНЗ «Ужгородський центр ПТО», викладач хімії, керівник методичної секції, зорієнтувала увагу учасників на основних аспектах викладання хімії та біології у 2020/2021 навчальному році. Зокрема говорила про критерії оцінювання з предметів, впровадження в освітній процес практичних форм роботи (дослідження, експеримент, навчальний проєкт тощо), необхідність формування математичної компетентності в рамках Року математичної освіти в Україні.
   Досвідом роботи з організації викладання хімії і біології в умовах карантину, використання онлайн-ресурсів в сучасних умовах, формування ключових компетентностей на уроках хімії і біології ділилися викладачі Хустського професійного ліцею (Світлана Федина), ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» (Оксана Гал), ДПТНЗ «Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича» (Михайло Лендєл), Перечинського професійного ліцею (Олеся Петі). Про формування математичної компетентності в рамках Року математичної освіти в Україні розповіла викладач ВПУ № 3 м. Мукачево Меланія Алмашій.
   На завершення роботи керівник секції висвітила результати участі здобувачів освіти ЗП(ПТ)О у Державній підсумковій атестації (у формі ЗНО) та зовнішньому незалежному оцінюванні у 2020 році, проаналізувала показники у розрізі ЗП(ПТ)О області та областей України.

ximij biolohoja 2ximij biolohoja 3ximij biolohoja 4ximij biolohoja 5ximij biolohoja 6
 У ході вебінару

Вайда С.В., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 429 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань