Версія для друку
24 березня 2021

Викладачі інформатики та інформаційних технологій ЗП(ПТ)О діляться досвідом роботи

 

   23 березня в режимі онлайн відбулося засідання методичної секції викладачів інформатики та інформаційних технологій на тему „Формування предметних і ключових компетентностей на уроках інформатики та інформаційних технологій”.
informatuka 3 21   Методист НМЦ ПТО у Закарпатській області, куратор секції, Світлана Вайда, звернула увагу учасників на виконання нового Державного стандарту базової і повної середньої освіти, розробку робочих навчальних програм, реалізацію наскрізних ліній, формування ключових і предметних компетентностей здобувачів освіти при вивченні інформатики та інформаційних технологій.
   Під час роботи учасники секції ділилися досвідом роботи з упровадження ефективних освітніх і педагогічних технологій на уроках інформатики та інформаційних технологій, дистанційного навчання під час карантину.

informatuka 2 21informatuka 1 21
Обмін досвідом роботи

   Про ефективну модель організації змішаного навчання «перевернутий клас» при викладанні інформаційних технологій розповіла Маріанна Курчак, методист Свалявського професійного будівельного ліцею. Разом із тим акцентувала увагу на можливостях Google, онлайн-сервісах для створення відео, презентацій та ілюстрацій, технології «веб-квест», продемонструвала схему електронного уроку.
   Михайло Сочка, викладач ДПТНЗ «Білківський професійний аграрний ліцей», говорив про використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі, упровадження нових інформаційних технологій, формування інформаційного освітнього середовища закладу, комп’ютеризацію освіти тощо.
   Одним із методів активізації освітньої діяльності є метод проєктів, який ефективно сприяє формуванню предметної й ключових компетентностей учнів у процесі навчання. Про проєктну діяльність при вивченні інформатики та інформаційних технологій поділилася досвідом роботи Наталія Кость, викладачка Тячівського професійного ліцею.
   Цікавим і пізнавальним був виступ Олесі Петрушевої, викладачки ДНЗ „Мукачівський центр ПТО”, яка познайомила учасників із інтерактивним освітнім програмним забезпеченням для вчителів mozaBook і mozaWeb, що опанувала та використовує в освітньому процесі. Також демонструвала різноманітний інструментарій уроків за рахунок численних ілюстраційних, анімаційних і творчих презентаційних можливостей: видовищні інтерактивні елементи і вбудовані додатки, призначені для розвитку навичок, проведення дослідів та ілюстрування тощо.
   Світлана Вайда, методист НМЦ ПТО, зосередила увагу присутніх на алгоритмі розробки освітніх програм із інформаційних технологій відповідно до стандартів професійної (професійно-технічної) освіти, розроблених за компетентнісним підходом, узагальнила інформацію про навчальні досягнення учнів та якість знань із інформатики та інформаційних технологій, проаналізувала планування й проведення лабораторно-практичних робіт, активну участь педагогів у роботі обласних методичних секцій.

 

 

Вайда С.В., методист кабінету
навчально-методичної роботи

Прочитано 319 разів