Наші новини

logo nmc 01 18

  

26 січня 2018

Ознайомчий вебінар із закладами професійної освіти, які планують впроваджувати елементи дуальної форми навчання

 

   Економічний успіх будь-якої держави, якість життя її населення залежить від рівня професійної підготовки кадрів.
   Система професійної освіти Німеччини здобула визнання та високо ціниться в усьому світі завдяки дуальній системі професійної освіти і навчання. Дуальність як методологічна характеристика професійної освіти передбачає узгоджену взаємодію освітньої та виробничої сфери з підготовки кваліфікованих кадрів певного профілю в рамках організаційно-відмінних форм навчання.
   Упродовж 2015-2017 років, здійснювався експеримент з організації навчально-виробничого процесу з елементами дуальної форми навчання в окремих закладах професійної (професійно-технічної) освіти України, який засвідчив позитивні результати.

dualna 1
У ході вебінару

   Наказом Міністерства освіти і науки України від 23.06.2917 № 916 до переліку професійно-технічних закладів для впровадження упродовж 2017-2020 років елементів дуальної форми навчання включено Вище професійне училище № 3 м. Мукачево (професія регулювальник радіоелектронної апаратури та приладів, контролер радіоелектронної апаратури та приладів).
   Крім того, планується упровадження елементів дуальної форми навчання ще у 5 закладах професійної (професійно-технічної) освіти нашої області, а саме:
   - Державний навчальний заклад «Ужгородський центр професійно-технічної освіти» (професії слюсар-електромонтажник, в’язальник схемних джгутів, кабелів та шнурів та слюсар із складання металевих конструкцій, електрозварник ручного зварювання);
   - Свалявський професійний будівельний ліцей (професія слюсар з ремонту автомобілів, рихтувальник кузовів);
   - Міжгірський професійний ліцей (професія лісник, єгер);
   - ДПТНЗ «Білківський професійний аграрний ліцей» (професія електрогазозварник);
   - Вище професійне училище № 34 м. Виноградів (професія тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водій автотранспортних засобів (категорія «С»)).
   З метою надання методичної допомоги ЗП(ПТ)О області, 24 січня відбувся ознайомчий вебінар із вищеназваними навчальними закладами, під час якого розглядалися питання про послідовність заходів упровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку кваліфікованих робітників та особливості формування навчально-плануючої документації. Також зосереджувалась увага учасників на проблемах, які можуть виникнути при організації навчання, враховуючи досвід закладів професійної освіти інших областей України.

 

Маслюк І.Ф., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 490 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань