Наші новини

logo nmc 01 18

  

31 січня 2018

Засідання методичної секції заступників директорів із навчально-виробничої роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти

 

   Підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти з урахуванням вимог сучасного виробництва – тема засідання методичної секції заступників директорів із навчально-виробничої роботи, яке відбулося 30 січня 2018 року в режимі онлайн.

 nvr1
Виступ директора НМЦ ПТО Слюсарєвої О.В.

   З основним питанням, що стало предметом обговорення на засіданні, а саме: запровадження в навчально-виробничий процес державних стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу з конкретних робітничих професій, виступила директор НМЦ ПТО у Закарпатській області Слюсарєва О.В. Керівник секції Войченко Л.П. зупинилася на структурі нових стандартів, особливостях розробки робочих навчальних програм із предметів загальнопрофесійної, професійно-теоретичної підготовок та виробничого навчання, пояснила порядок складання робочих навчальних планів підготовки кваліфікованих робітників із професій, з яких затверджені СП(ПТ)О на основі компетентнісного підходу.
   Про особливості ліцензування освітньої діяльності з підготовки робітничих професій відповідно до нормативних документів МОН України інформувала Савченко Т.Л., методист центру.
   У ході засідання говорилось також про роботу з педагогічними кадрами для забезпечення належного рівня підготовки кваліфікованих робітників, завдання і роль заступника директора з НВР в організації підвищення кваліфікації і стажування викладачів професійної підготовки та майстрів виробничого навчання, атестації педагогічних працівників. Методист НМЦ ПТО Войченко Л.П. надала рекомендації щодо вивчення керівництвом закладів професійної освіти педагогічної діяльності викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання у міжатестаційний період, форм і методів визначення якості проведення навчальної роботи педагогічним працівником, вивчення стану викладання спеціальних дисциплін та організації професійно-практичної підготовки. «З метою підвищення ефективності навчально-виробничого процесу, зростання професійної майстерності педагогів та покращення якості навчання необхідно налагодити системну методичну роботу з викладачами та майстрами, посилити контроль за навчально-виробничим процесом з боку заступника директора», – сказала керівник секції.

nvr2nvr3nvr4nvr6nvr7
 Під час вебінару

   Під час вебінару заступники отримали потрібну інформацію з різних питань діяльності закладів професійно-технічної освіти, зокрема підготовки до проведення у 2018 році обласних та Всеукраїнських конкурсів, фестивалів, інших масових заходів.

Войченко Л.П., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 525 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань