Наші новини

logo nmc 01 18

  

22 березня 2018

Упроваджуємо нові стандарти професійної освіти

 

   21 березня 2018 року Ужгородське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування гостинно приймало представників семи закладів професійної (професійно-технічної) освіти регіону, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників із професій громадського харчування. Викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання з професій кулінарного профілю зібралися на засіданні обласної методичної секції. Організація роботи над упровадженням стандартів професійної (професійно-технічної) освіти, розроблених на основі компетентнісного підходу, була предметом обговорення в ході засідання.
   Учасників заходу привітав директор Ужгородського ВПУ ТТХ Кощак В.Й. та принагідно під час відвідування гостями уроку виробничого навчання в групі з професії офіціант, бармен представив створений новий навчально-виробничий комплекс – учнівські кафе, бар, ресторан. Педагогічні працівники області спостерігали поточний інструктаж за темою заняття «Організація та проведення бенкету з частковим обслуговуванням відвідувачів» в умовах сучасного навчального ресторану, який проводила майстер виробничого навчання Кормош Т.І.

20 6
У навчальному ресторані Ужгоордського ВПУ ТТХ

   Модернізація змісту професійної освіти передбачає упровадження в навчально-виробничий процес новітніх технологій, навчаючи яким, можна підготувати конкурентоспроможного на ринку праці кухаря. У цьому члени секції впевнилися, побувавши на майстер-класі, присвяченому технологіям використання молекулярної кухні, який демонстрував Ярослав Сусь – випускник Ужгородського ВПУ ТТХ, шеф-кухар відомого ресторану. Присутні були вражені приготовленою авторською стравою: лососем з винною грушею, м’ятно-рукольним кремом та лимонною еспумою. Майстер розкривав секрети карамелізації основного продукту, приготування еспуми та термічного крему. Не менш вишуканим був і десерт – сфера з помідора, гарбузового мусу та фруктового тартару з вершковим морозивом. На завершення майстер-класу відбулася дегустація кулінарних шедеврів від шеф-кухаря. Оволодіння педагогами професійної освіти сучасними виробничими технологіями буде засвідчено сертифікатами.

20 120 320 420 2
Майстер-клас від шеф-кухаря Суся Ярослава

   Під час засідання секції працювала також творча група педагогічних працівників над формуванням змісту навчальних програм із предметів професійної підготовки за новими стандартами професійної (професійно-технічної) освіти з професій кондитер, офіціант, розробленими на основі компетентнісного підходу.

20 5
Під час засідання творчої групи

   У роботі творчої групи брали участь викладачі спецдисциплін, майстри виробничого навчання, голови профільних методичних комісій. До цього процесу долучилися також заступники директорів та старші майстри окремих навчальних закладів. Методист навчально-методичного центру ПТО Войченко Л.П. зробила акцент на меті розроблення нових стандартів – це відповідність професійної освіти потребам ринку праці, проведення державної політики у сфері професійної освіти в Україні, єдині компетентності при підготовці кваліфікованих робітників, конкурентоспроможних на ринку праці. Ознайомила також із структурою стандартів та зупинилася на особливостях формування змісту робочих навчальних програм із предметів загальнопрофесійної, професійно-теоретичної підготовки та виробничого навчання.

IMG 20180314 101303
Робота творчої групи в
Ужгородському ВКУ КНТЕУ

   Слід зазначити, що робота з упровадження затверджених міністерством освіти і науки сучасних стандартів професійної освіти триває. Вже відбулися засідання творчих груп педагогічних працівників із багатьох професій. Зокрема, на базі Ужгородського вищого комерційного училища КНТЕУ 14 березня 2018 року проведено засідання творчої групи педагогів із професій сфери послуг (перукар (перукар-модельєр), агент з організації туризму, адміністратор).

Войченко Л.П., методист 
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 643 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань