Наші новини

logo nmc 01 18

  

23 березня 2018

Відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії продавець продовольчих товарів

 

   22 березня 2018 року на базі Державного навчального закладу «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу з професії продавець продовольчих товарів серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Prod1
Урочисте відкриття конкурсу

   Конкурсантів привітала заступник голови журі конкурсу, приватний підприємець Андрусь Л.А., яка побажала учням професіоналізму під час виконання конкурсних завдань та впевненої перемоги. Методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області Горячова Л.Б. проінформувала конкурсантів про порядок проведення теоретичного та практичного турів та критерії їх оцінювання.
   Конкурсні завдання відповідали кваліфікаційним вимогам 3 розряду .

Prod2
Теоретичний тур конкурсу

   Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань з предметів: „Товарознавство продовольчих товарів”, „Реєстратори розрахункових операцій”, „Психологія та етика ділових відносин”, „Охорона праці”, „Облік і звітність” та включав виконання 60 тестових завдань на персональному комп'ютері.
   Практичний тур полягав у виконанні двох завдань:
   – робота на реєстраторах розрахункових операцій (підготовка до роботи РРО, обслуговування покупця, виконання заключних операцій, консультування на обраний товар для покупця);
   – робота в бакалійному відділі (приймання товару за накладною, викладку товарів у торгівельній залі).
   Конкурс проходив у формі ділової гри, за якою спостерігало кваліфіковане журі.
   Учні здійснювали прийом товару, перевіряли наявність та правильність супровідних документів, кількість, стан тари й упаковки, терміни придатності товару. Також конкурсанти показали вміння здійснювати розрахунок з покупцем за придбаний товар, швидкість, точність розрахункових операцій.

Prod3prod8Prod5Prod6prod9
Під час практичного туру
 prod7
 Під час роботи журі

   Під час оцінювання враховувалася культура обслуговування та мовлення, естетичність, застосування професійної термінології, дотримання технологічної послідовності виконання вступних та заключних операцій на реєстраторах розрахункових операцій, отримання фіскальних звітних чеків.
   За результатами конкурсу перше місце посіла Торйої Андріана, друге – Токарська Аліна, третє – Болдіжар Валерія, учні Державного навчального закладу «Мукачівський центр професійно-технічної освіти».
   Вітаємо переможців! Бажаємо гідно представити нашу область на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу в Миколаївській області.

Горячова Л.Б., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 618 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань