Наші новини

logo nmc 01 18

  

26 березня 2018

Зустрічі учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпаття з учасником АТО

 

   Упродовж двох днів 22-23 березня з учнівською молоддю закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської області зустрічався представник відділу цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України оперативного командування «Захід», учасник АТО, підполковник Андрій Рисюк.
   У Вищому професійному училищі № 3 м. Мукачево, ДПТНЗ «Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича» він провів цікавий виховний захід «Доброго дня – моє майбутнє!» і подарував набір плакатів «Герої України».
   Такий же захід відбувся і в Ужгородському вищому професійному училищі торгівлі та технологій харчування, де на зустріч із військовим зібрався учнівський актив трьох навчальних закладів: ДНЗ «Ужгородський центр професійно-технічної освіти», Ужгородського вищого комерційного училища КНТЕУ та господарів.

3131 220 920 720 3

   Саме тут відбулася презентація книги «Пам'ять про подвиг», написаної учнями закладів професійно-технічної освіти Закарпатської області про своїх земляків, які, захищаючи незалежність України, загинули на Сході країни впродовж 2014-2017 років.
   «У кожній розповіді про загиблих присутні дитячі душі, які вірять у нескореність духу нації та не дають нікому забути героїв. І хай це не вершина письменства, та її цінність в небайдужості, високому патріотизмі і пам’яті молодого покоління» – відзначила упорядник видання, заступник директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області Ірина Ладижець.
   Про пошукову роботу зі збору даних і належного вшанування пам’яті загиблих героїв-земляків розповіла заступник голови регіональної ради лідерів учнівського самоврядування закладів професійно-технічної освіти Закарпаття Олена Попелич. Вона зазначила, що саме регіональна рада стала ініціатором створення книги. Учні зустрічалися з рідними і близькими загиблих, збирали спогади побратимів по зброї, здійснювали пошук потрібної інформації в соціальних мережах, Інтернеті.
   Про випускника Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Анатолія Голика, який героїчно загинув під Дебальцевим, розповіла Олександра Гапак.
   На зустріч із учнями прийшов і батько одного із загиблих – Гопонько Михайло разом із молодшим сином, котрий виявив бажання іти захищати свою Батьківщину у лавах Збройних Сил України.
   На завершення Андрій Рисюк зазначив, що книга «Пам'ять про подвиг» – унікальне видання. «Скільки об’їздив областей, у жодній такого немає». Він подякував за небайдужість і за пам’ять. Однак, зауважив, що прагне, аби такі книги не видавалися. Хай кожен воїн-захисник буде живим і кожна сім’я дочекається свого Героя.

20 86 131 120 620 1
Під час презентації книги

Ладижець І.М., заступник директора
НМЦ ПТО

Прочитано 588 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань