Наші новини

logo nmc 01 18

  

05 квітня 2018

Триває робота над упровадженням стандартів професійної освіти нового покоління

 

   4 квітня 2018 року Навчально-методичний центр ПТО провів вебінар для заступників директорів із навчально-виробничої роботи, старших майстрів та методистів ЗП(ПТ)О з питань розроблення робочих навчальних планів та програм за стандартами професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу. Цьому передувала робота творчих груп педагогічних працівників над визначенням переліку предметів загальнопрофесійної, професійно-теоретичної підготовок та розробкою освітніх програм відповідно до СП(ПТ)О з професій, підготовка з яких буде здійснюватися за новими стандартами з 1 вересня 2018 року.

section 1
Під час вебінару

   Методист центру Войченко Л.П. зупинилася на структурі робочих навчальних планів, вимогах до їх складання, особливостях розробки освітніх програм згідно з визначеними у стандартах загальнопрофесійними та профільними професійними компетентностями. Наголосила на необхідності організувати роботу методичних комісій (викладачів загальнопрофесійної, професійно-теоретичної підготовки, майстрів виробничого навчання) над розробкою робочих навчальних програм спільно з роботодавцями та відповідно до їх пропозицій, щоб забезпечити практично орієнтоване навчання, результат якого відповідатиме вимогам підприємств, потребам високотехнологічного сучасного виробництва та сфери послуг.
   У ході вебінару його учасники отримали також актуальну інформацію з різних питань діяльності закладів професійної освіти. Зокрема, директор НМЦ ПТО Слюсарєва О.В. ознайомила з основними положеннями проекту Концепції розвитку та модернізації підготовки кваліфікованих кадрів «Сучасна професійна освіта», винесеної на громадське обговорення МОН України.
   Щодо необхідності приведення ліцензій у відповідність свідоцтвам про атестацію ЗП(ПТ)О говорила Савченко Т.Л., методист центру –відповідальний секретар регіональної експертної ради.
   Про хід упровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку кваліфікованих робітників у ВПУ № 3 м. Мукачево та порядок вирішення першочергових завдань закладами освіти, де планується така робота, інформував методист НМЦ ПТО Маслюк І.Ф.

Л.П. Войченко, методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 455 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань