Наші новини

logo nmc 01 18

  

27 квітня 2018

Засідання методичної секції викладачів української мови і літератури ЗП(ПТ)О області

 

   „Єдність навчального і виховного процесу в умовах інноваційного підходу до формування компетентного учня” – тема засідання методичної секції викладачів української мови і літератури закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, яке відбулося в режимі онлайн 26 квітня 2018 року.

section
Під час засідання секції

   Тема вебінару є актуальною в контексті освітніх реформ, адже сучасне суспільство потребує від навчальних закладів підготовки молоді, здатної ефективно використовувати отримані знання в практичному житті, відповідати на виклики часу, компетентної та мобільної на ринку праці й готової навчатися протягом життя. Тому навчально-виховний процес у закладі необхідно спрямовувати на забезпечення єдності навчання, виховання та розвитку особистості. Саме з цих важливих питань ділилися досвідом роботи педагоги регіону.
   Про формування життєвих компетентностей учнів на уроках української мови і літератури розповіла Білецька Н.Б., викладач ДНЗ „Мукачівський центр професійно-технічної освіти”. Увагу колег акцентувала на алгоритмі, пам’ятці та педагогічних правилах щодо формування основних груп компетентностей учнів.
   Використання інноваційних педагогічних технологій у процесі вивчення української мови і літератури, як зазначила Гроскопф М.І., викладач ДНЗ „Ужгородський центр професійно-технічної освіти”, сприяє формуванню вмінь і навичок учнів, створенню на уроці атмосфери співпраці й взаємодії та поєднанню традиційних форм і методів із сучасними.
   Цікавими і змістовними були виступи викладачів Рубець М.В. (Міжгірський професійний ліцей) та Теличко Н.М. (Хустський професійний ліцей) про формування інтелектуальної компетентності й духовного світу особистості, виховні аспекти на уроках словесності та в позаурочний час.
   До роботи вебінару долучилась Густа Т.М., викладач ВПУ № 34 м. Виноградів, яка поділилася досвідом роботи з організації та підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання.
   Методист НМЦ ПТО Демчишин Г.С. особливу увагу учасників заходу акцентувала на підготовку учнів до зовнішнього незалежного оцінювання: ознайомила з нормативними документами МОН України та департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА щодо проведення у 2018 році державної підсумкової атестації з української мови у формі ЗНО, наголосила на вимогах та особливостях написання відкритого завдання з розгорнутою відповіддю під час виконання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, інформувала про безкоштовні онлайн-платформи з підготовки до ЗНО. Також керівник методичної секції надала інформацію про роботу творчої групи викладачів української мови ЗП(ПТ)О з підготовки та формування завдань до проведення Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (І етапу) та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (ІІ етапу).

Демчишин Г.С., методист
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 336 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань