Наші новини

logo nmc 01 18

  

27 червня 2018

Засідання навчально-методичної ради

 

   26 червня 2018 року відбулося чергове засідання навчально-методичної ради Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області.

imgonline com ua GIF Animation sPrjEzYPh3uYv

Під час засідання

навчально-методичної ради

   Із підсумками роботи НМЦ ПТО над єдиною методичною проблемою в контексті пріоритетних напрямів розвитку та забезпечення належної якості професійної (професійно-технічної) освіти області ознайомила присутніх заступник директора НМЦ ПТО Ладижець І.М.
   Про результати державної підсумкової атестації з української мови і літератури, що проводилася у формі зовнішнього незалежного оцінювання в ЗП(ПТ)О області у 2017/2018 н. р., інформувала Вайда С.В., методист центру. Вона акцентувала увагу на необхідності посилення роботи педагогів із учнями та запропонувала проводити вступний моніторинг у вигляді тестування.
   Методист Маслюк І.Ф. розповів про проведену роботу в 2018 році щодо впровадження елементів дуальної форми навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області.
   Ладижець І.М. висвітлила питання з реалізації Концепції національно-патріотичного виховання у ЗП(ПТ)О області, основну увагу зосередила на презентації Книги-пам’яті, присвяченої загиблим героям-землякам на Сході України.
   Методистами центру було представлено на погодження узагальнені досвіди педагогічних працівників: викладача спеціальних дисциплін Перечинського професійного ліцею Малеш Т.М. та майстра виробничого навчання Хустського професійного ліцею Бобика І.В. Відзначено практичну значимість й актуальність досвіду педагогів та запропоновано поширити їх у ЗП(ПТ)О області.
   Добридень А.В., методист центру, надала інформацію про наявність розроблених інструкційно-технологічних, інструкційних карт для проведення виробничого навчання з професій, за якими здійснюється підготовка кваліфікованих робітників у ЗП(ПТ)О області, та робочих зошитів для проведення лабораторно-практичних робіт із предметів та професій.
   Навчально-методичною радою рекомендовано 8 навчальних посібників професійного спрямування, розроблених педагогічними працівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти, та 3 збірки конкурсних матеріалів, упорядниками яких є методисти НМЦ ПТО, для використання в навчально-виробничому процесі ЗП(ПТ)О.
   Методист Потапова К.В. презентувала Робочий зошит для лабораторно-практичних робіт з предмета „Технологія приготування їжі з основами товарознавства” (професія: кухар, кваліфікація: 5 розряд), розроблений творчою групою педагогічних працівників Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування і Збірник лабораторно-практичних робіт з предмета „Технологія монтажу санітарно-технічних систем і устаткування” (професія: монтажник санітарно-технічних систем і устаткування, кваліфікація: 2-3, 4 розряди), автор якого Чопик Р.В., майстер виробничого навчання Хустського професійного ліцею. Навчальні посібники професійного спрямування вирішили направити на апробацію в ЗП(ПТ)О області.
   На завершення було розглянуто та погоджено перелік матеріалів для участі у конкурсі „Панорама творчих уроків – 2018” за темою „Наскрізні змістові лінії в освітньому процесі Нової української школи”, оголошеному видавництвом „Шкільний світ”, та зміст інформаційно-методичного збірника НМЦ ПТО „Вісник 3/2018”.

Демчишин Г.С., методист
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 480 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань