Наші новини

logo nmc 01 18

  

06 листопада 2018

Конференція CYBEREDUA-2018

 

   18 жовтня в ДНЗ «Київський професійний коледж з посиленою військовою і фізичною підготовкою» відбулася конференція і тренінг для керівників та викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації України щодо впровадження в освітній процес програм з кібербезпеки.
   Захід було організовано за ініціативи громадського об’єднання «Українська академія кібербезпеки» (директор Андрій Пазюк) спільно з Центром кращого Інтернету та Інститутом модернізації змісту освіти МОН України, за підтримки Міністерства освіти і науки України та Антикризового центру кіберзахисту бізнесу Торгово-промислової палати України, а також Програми малих грантів публічної демократії Посольства США в Україні.
   У конференції взяли участь близько 100 закладів професійної (професійно-технічної освіти), коледжів та вишів з усієї України. Представниками від Закарпатської області були Брич І.Д., заступник директора з навчально-виробничої роботи Вищого професійного училища № 34 м. Виноградів, Воробець Д.В., викладач спеціальних дисциплін Вищого професійного училища № 3 м. Мукачево та Палош Н.М., завідувач інформаційно-аналітичного кабінету Навчально-методичного центру у Закарпатській області.

kiber 3kibver 4
Під час конференції

   У ході конференції відбулись три тематичні обговорення: «Місце і роль професійної освіти в забезпеченні потреб кібербезпекової галузі у професійних кадрах», «Вимоги до освітньо-кваліфікаційного і професійного рівня молодших спеціалістів і робітників у галузі кібербезпеки», «Змістовне наповнення навчальних програм з кібербезпеки та потреби індустрії».
   На конференції було презентовано досвід Сполучених Штатів Америки з реалізації освітніх проектів в рамках Національної освітньої ініціативи у сфері кібербезпеки (NICE), проведено тренінг-презентацію з використання цифрових технологій в освітньому процесі та вебінар щодо використання кібербезпекових освітніх ресурсів.
Учасники конференції та семінару отримали сертифікати про проходження тренінгу з питань кібербезпеки.
   За результатами роботи конференції напрацьовані рекомендації Міністерству освіти і науки України, закладам, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників та фахівців у сфері професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, академічній спільноті, державним організаціям та представникам ІКТ-індустрії. В рекомендаціях зазначено про необхідність консолідації зусиль задля розвитку кібербезпекової спільноти України, всебічне сприяння всіх зацікавлених сторін реалізації дієвої стратегії у галузі кібербезпекової освіти.
   Наступний навчальний тренінг з питань КІБЕРБЕЗПЕКИ за участю представників США та Академії Cisco відбудеться 26-27 листопада.
   Представники нашої області братимуть участь у 15 годинному курсі «Вступ до кібербезпеки», який проходитиме он-лайн та проводиться мережевою академією Cisco
   За результатами проходження курсу «Вступ до кібербезпеки» та згідно заповненої анкети відібраним учасникам буде надісланий лист-запрошення Міністерства освіти і науки України, програма навчального тренінгу та вся логістика заходу.
   За результатами навчального тренінгу 26-27 листопада учасники будуть сертифікованими тренерами Української Академії Кібербезпеки.

Палош Н.М., завідувач
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 371 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань