Наші новини

logo nmc 01 18

  

28 листопада 2018

Сучасні підходи до організації ресторанного обслуговування

 

   Нові технології обслуговування клієнтів у сучасних ресторанах обговорювалися на засіданні методичної секції педагогічних працівників професій торгівлі та громадського харчування (офіціант, бармен), яке відбулося 27 листопада 2018 року в режимі онлайн. У контексті даної теми розглядалися питання запровадження у навчальні програми підготовки кваліфікованих робітників із професії офіціант варіативного компоненту –сучасних технологій ресторанного обслуговування, а також нові підходи до організації та проведення виробничого навчання, спрямованого на формування в учнів професійних компетентностей, які б відповідали вимогам роботодавців.

oficiant
Під час вебінару

   Майстер виробничого навчання, викладач спецдисциплін Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Кормош Т.І. поділилася досвідом роботи з підготовки та проведення уроків виробничого навчання в умовах сучасного навчально-виробничого комплексу (ресторан, кафе, бар). «Модернізація матеріально-технічної бази майстерні – крок до створення реальних умов сучасного виробництва у навчальному закладі», – наголосила викладач.
   Про шляхи реалізації програмних цілей та завдань з підготовки майбутнього офіціанта, готового до змін, здатного швидко адаптуватися в умовах роботи сучасного ресторану, говорила у своєму виступі Мирослава Чорій, викладач спеціальних дисциплін ДПТНЗ «Мукачівський професійний аграрний ліцей» ім. М. Данканича. А презентовані нею сучасні технології в ресторанному бізнесі, з якими необхідно знайомити учнів у процесі навчання, викликали неабиякий інтерес у колег.
   Методист Міжгірського професійного ліцею Мар’яна Фединишинець розповіла про упровадження європейського досвіду у професійну підготовку кваліфікованих робітників із професій громадського харчування в рамках співпраці закладу освіти з Німецькою Службою Старших Експертів. «Адже формування професійних компетентностей сучасного кваліфікованого робітника – цілеспрямований процес, який вимагає від педагогічного колективу раціонального підходу до оновлення діяльності, основна мета якої – це самореалізація випускників на ринку праці та успіх у професійній кар’єрі», – зазначила методист.
   Під час вебінару розглядалися також питання організації навчального процесу в ЗП(ПТ)О за впровадженим у цьому році стандартом професійної (професійно-технічної) освіти з професії офіціант, розробленим на основі компетентнісного підходу. Йшлося про розроблення освітніх програм та формування навчальних програм із предметів професійної підготовки відповідно до змісту загальнопрофесійних, професійних та додаткових компетентностей, погоджених із роботодавцями.

Войченко Л.П., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 674 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань