Наші новини

logo nmc 01 18

  

30 листопада 2018

Засідання методичної секції педагогічних працівників будівельних професій

   Нові вимоги інформаційного суспільства не лише впливають на розвиток виробництва і науки, а й передбачають значні якісні зміни в професійній підготовці майбутніх фахівців будівельної галузі. В зв’язку з цим принципово важливою є проблема інтеграції професійних знань, як чинник формування цілісності в навчанні. Даній темі було присвячене засідання обласної методичної секції педагогічних працівників будівельних професій, яке відбулося в режимі онлайн 29 листопада 2018 р.
   Участь у вебінарі взяли педагогічні працівники 8 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, в яких здійснюється підготовка кваліфікованих робітників з професій будівельного профілю.
   Розпочав захід керівник секції, заступник директора з навчально-виробничої роботи Хустського професійного ліцею Волощук М.О., ознайомивши присутніх з планом секції.
   Про використання інформаційно-комунікаційних технологій в діяльності викладача професійно-теоретичної підготовки доповідала викладач спецдисциплін Хустського професійного ліцею Дякун О.І., презентувала електронні засоби навчання, зокрема розроблений нею навчальний посібник «Технологія штукатурних робіт» з професії штукатур, кваліфікація 2-3 розряд, відповідно до СП(ПТ)О 7133.F.43.31-2017. Даний посібник створений за допомогою конструктора, наповнений різними дидактичними матеріалами (презентації, відеоуроки тощо).
   Майстер виробничого навчання цього ж ліцею Даниловська Л.П. розповіла про застосування норм часу при виконанні кваліфікаційних пробних робіт з професій будівельного напрямку.
   Досвідом роботи з комплексного підходу до професійної підготовки учнів будівельних професій поділилась Кобаль І.І., викладач спецдисциплін ДНЗ «Ужгородський центр професійно-технічної освіти».
   Продовжили захід майстри виробничого навчання Міжгірського професійного ліцею, зокрема Касинець І.В. розповів про застосування в навчально-виробничому процесі проектної діяльності, як однієї з найбільш ефективних форм інтеграції професійних знань, Гурзан П.П. – про міжпредметні зв’язки як інтегрований потенціал формування професійних компетентностей майбутніх кваліфікованих робітників будівельних професій.

BP1BP3BP4BP5BP6
Під час вебінару
      На завершення секції Потапова К.В., методист НМЦ ПТО у Закарпатській області ініціювала роботу творчої групи зі створення електронного навчально-методичного комплексу із професії штукатур, кваліфікація: 2-3, 4 розряди.

Потапова К.В.,методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 313 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань