Наші новини

logo nmc 01 18

  

18 грудня 2018

Засідання методичної секції викладачів інформатики та інформаційних технологій

 

   Принцип самостійності є одним із сучасних дидактичних принципів навчання. В його основі лежить дидактична психологічна закономірність про те, що дійсну суть освіти людини складають самостійно й глибоко осмислені теоретичні знання, уміння й практичні навички. Самостійна навчальна діяльність учнів – одне з головних завдань сучасної освіти. Завдання викладача – створити відповідні умови та організувати навчальну діяльність учнів таким чином, щоб максимально ефективно реалізувати цей принцип.

 1PMC
Під час вебінару

   Досвідом використання сучасних засобів навчання для організації самостійної роботи учнів на уроках інформатики поділилися педагоги під час засідання обласної методичної секції викладачів природничо-математичного циклу.
   Про досвід використання різноманітних Internet-сервісів, зокрема онлайн-конструкторів тестів, кросвордів, програм Kagoot та LearningApps.org, Google-сервісів, для організації самостійної роботи на уроках інформатики розповіли Кереканич О.П., викладач Ужгородського вищого професійного училища Київського національного торговельно-економічного університету, Петрушева О.Г., викладач Державного навчального закладу «Мукачівський центр професійно-технічної освіти», Кишкан Л.Б., викладач Перечинського професійного ліцею.
   Мушніков А.В., викладач Вищого професійного училища № 3 м. Мукачево, розповів про використання програмних засобів, зокрема, для контролю викладача за діяльністю учнів під час уроків, а також про досвід використання блогу.
   На завершення вебінару методист НМЦ ПТО Добридень А.В. наголосила на потребі активізації самостійної роботи учнів у позаурочний час за допомогою Internet-середовища.

Добридень А.В., методист
Інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 438 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань