Наші новини

logo nmc 01 18

  

16 січня 2019

Січневі педагогічні читання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області

 

   Педагогічні читання як одна форм методичної роботи закладів освіти, сприяють вдосконаленню професійної компетентності, творчому та професійному розвитку педагогічних працівників, поширення перспективного досвіду в педагогічній діяльності.
   Січневі педагогічні читання пройшли у більшості закладів професійної (професійно-технічної) освіти області та викликали зацікавленість серед педагогів актуальністю вибраних тем і змістовними виступами.
   Нетрадиційну форму проведення заходу обрали педагоги Ужгородського вищого комерційного училища КНТЕУ, вибравши форму методичного «Аукціону педагогічних ідей». Увазі присутніх доповідачі представили 5 лотів: традиційні форми навчання, інтерактивні методи роботи на уроках, використання інформаційно-комунікаційних технологій, навчання з допомогою google- та інтернет-ресурсів, тестування як вид навчання. Валютою аукціону були фішки різних кольорів: червоні, сині, зелені. Перемогла, набравши найбільшу кількість фішок червоного кольору(я повністю погоджуюся з ідеєю та хочу її втілювати), ідея інтерактивних методів.
   Загальна тема, що об’єднала доповіді педагогів ДНЗ «Ужгородський центр професійно-технічної освіти», – «Шляхи формування висококомпетентної особистості у педагогічній спадщині Закарпаття». Доповідачі у своїх виступах торкнулися тем педагогічної спадщини та історії становлення професійно-технічної освіти Закарпаття, а також здійснили порівняльний аналіз професійної підготовки учнів (студентів) будівельних професій на різних ступенях навчання у навчальних закладах області.
   У Вищому професійному училищі № 3 м. Мукачево в рамках загальної теми «Педагогіка партнерства у професійній діяльності педагога» викладачі та майстри виробничого навчання ділилися з колегами досвідом викладання окремих предметів, застосування нетрадиційних методів виховання та психологічної адаптації учнів у процесі навчання.
   Під час січневих педагогічних читань на тему «Формування конкурентоспроможної особистості шляхом впровадження інформаційно-комунікаційних технологій» педагоги Хустського професійного ліцею сфери послуг обмінювалися досвідом впровадження ІКТ у навчальний процес, застосування різних форм і методів організації навчання з метою виховання творчої конкурентоспроможної особистості, а також ознайомилися з виставкою методичних напрацювань.
   Інформаційно-комунікаційні технології також були у центрі уваги доповідачів під час традиційних педагогічних читань, що 9 січня пройшли у ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти».
   Виступи педагогічних працівників Міжгірського професійного ліцею розкривали основну тему читань «Формування ключових і професійних компетентностей учнів як основне завдання сучасної професійної освіти».
   Педагогічні читання завершилися жвавим обговоренням доповідей та підведенням підсумків заходів.

PC 3 1PC 4 1PC 5 1PC 6 1PC 12 1
PC 78 2PC 3 2PC 78 1PC 4 2PC 5 2
Під час педагогічних читань

Добридень А.В., методист
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 530 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань