Наші новини

logo nmc 01 18

  

12 квітня 2019

Словесники закладів професійної (професійно-технічної) освіти області ділилися досвідом роботи

 

   «Формування творчої особистості шляхом застосування сучасних інноваційних технологій на уроках словесності» – тема засідання методичної секції викладачів української мови і літератури, зарубіжної літератури закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, проведеного 11 квітня 2019 року в режимі онлайн.
   Про використання сучасних педагогічних технологій, серед яких найбільш поширеними є проблемно-розвивальні, інтерактивні (дискусії, дебати), проектні (індивідуальні, групові та колективні завдання), ігрові, мультимедійні тощо – на уроках української мови і літератури розповіла Ледней Н.П., викладач Тячівського професійного ліцею.
   Цікавим та змістовним був виступ викладача ВПУ № 3 м. Мукачево Канчій Е.А., яка зосередила увагу колег на розвитку творчих здібностей та формуванні ключових компетентностей на уроках зарубіжної літератури, що є надзвичайно важливими для успішної діяльності та подальшої реалізації в житті молодої людини.
   У реаліях сьогодення перед викладачами словесності, як зазначив у виступі Доманич М.П., викладач ВПУ № 34 м. Виноградів, стоїть завдання – засобами свого предмета та мистецтвом слова виховувати нове покоління, компетентну особистість, патріота держави, який зможе успішно самореалізуватися в соціумі як громадянин, професіонал та носій культури.

filil 1fililog 2filil 3filio 4filol 5
 Обмін досвідом

   На переконання філологів, саме компетентнісний підхід в освітньому процесі забезпечує настанову не на процес навчання, а на досягнення особистого результату та дасть змогу сформувати творчу й активну особистість із вільною свідомістю, прагненням до постійної самоосвіти, до нових вершин у різних видах діяльності.
   З метою підвищення рівня підготовки здобувачів освіти до ЗНО-2019 поділилася власним досвідом роботи Голомб Т.М., викладач ВПУ № 3 м. Мукачево. Вона зупинилася на типових помилках, допущених випускниками під час складання ЗНО-2018 та надала поради щодо їх усунення.
   На завершення вебінару керівник секції, методист НМЦ ПТО Демчишин Г.С. інформувала про особливості проведення державної підсумкової атестації з української мови і літератури (української мови) у формі зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році; ознайомила присутніх із нормативними документами МОН України щодо підготовки здобувачів освіти до ЗНО-2019, окреслила основні завдання викладачів щодо підготовки випускників до ЗНО; надала інформацію про участь і результативність здобувачів освіти ЗП(ПТ)О області у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови і літератури у 2018/2019 н. р., у мовно-літературних конкурсах імені Петра Яцика та Тараса Шевченка та запропонувала активізувати роботу з творчо обдарованими учнями, залучати їх до участі Малої академії наук.
   З метою забезпечення профілактики стресових станів, пов’язаних зі складанням цього необхідного випробування на якість і міцність знань здобувачів освіти, рекомендуємо практичним психологам і соціальним педагогам ЗП(ПТ)О області провести заходи для учнів, педагогів і батьків на тему «Психологічний супровід підготовки учнів ЗП(ПТ)О до зовнішнього незалежного оцінювання».

Демчишин Г.С., методист
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 306 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань