Наші новини

logo nmc 01 18

  

19 квітня 2019

До уваги керівників та юрисконсультів ЗП(ПТ)О!

 

   10 квітня 2019 року набрали чинності зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання робочих місць для проходження учнями, слухачами закладів професійної (професійно-технічної) освіти виробничого навчання та виробничої практики» від 7 червня 1999 р. № 99.
   Згідно цієї постанови п’ятдесят відсотків заробітної плати, нарахованої за час виробничого навчання і виробничої практики учням закладів професійної (професійно-технічної) освіти, може бути спрямовано на рахунок закладу освіти для провадження його статутної діяльності, зміцнення навчально-матеріальної бази, на соціальний захист учнів, проведення культурно-масової і фізкультурно-спортивної роботи, з яких не більш як 15 відсотків коштів може бути спрямовано на преміювання майстрів виробничого навчання, педагогів професійного навчання за безпосередню підготовку учнів, якісну організацію та виконання освітніх програм з виробничого навчання на підприємстві і виробничої практики відповідно до особистого внеску в загальні результати роботи.
   Разом з тим, розширюватиметься й відповідальність педагогів за попередню підготовку учнів - вони мають ознайомлювати їх з правилами експлуатації обладнання, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та безпеки життєдіяльності.
   У документі також закладені зміни у процедурі взаємодії закладу та підприємства. Так, ЗП(ПТ)О мають подавати списки учнів-практикантів не пізніше ніж за два тижні. Раніше цей строк складав щонайменше тиждень.

Прочитано 351 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань