Наші новини

logo nmc 01 18

  

24 квітня 2019

Упроваджуємо нові стандарти П(ПТ)О

   В умовах динамічних ринкових відносин модернізується система професійної (професійно-технічної) освіти шляхом впровадження освітніх стандартів з конкретних робітних професій на модульно-компетентнісній основі. Впродовж 2018-2019 років пройшли апробацію та затверджені 52 такі стандарти.
   З 1 вересня 2019 року у ЗП(ПТ)О області впроваджуватимуться стандарти П(ПТ)О за компетентностями з 12 професій.
   Нові освітні стандарти відрізняються від попередніх відсутністю типових навчальних програм із навчальних предметів, виробничого навчання. Перелік, назва навчальних предметів, зміст програм розробляються ЗП(ПТ)О спільно з роботодавцями.
   Для ефективного впровадження стандартів П(ПТ)О важливим є створення освітніх програм щодо підготовки кваліфікованих робітників за конкретною професією. ЇЇ складовою є навчальна програма (модульна навчальна програма), що визначає порядок навчання з предметів за модулями/кваліфікаціями, навчальними темами та їх змістом, кількістю навчального часу на оволодіння ними, формами контролю результатів навчання.
   Відповідно до листа департаменту освіти і науки облдержадміністрації (02.04.2019 № 01-15/1205) для належної організації навчально-виробничого процесу впродовж квітня методистами НМЦ ПТО проведено 9 засідань творчих груп із розробки модульних навчальних програм за стандартами на основі компетентнісного підходу.
   Під час роботи методисти розповіли про основні аспекти, проблеми та особливості впровадження стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на модульно-компетентнісній основі в освітній процес. У ході засідання педагогічні працівники опрацьовували зміст стандартів та компетентностей з урахуванням модульної побудови навчальної програми з предмета, визначали перелік навчальних предметів загальнопрофесійного та професійних модулів, здійснювали їх погодинний розподіл з урахуванням визначених у навчальних модулях компетентностей, обговорювали зміст навчальних програм, що є основою для розробки робочих навчальних програм та робочих навчальних планів.
   Робота над упровадженням нових освітніх стандартів триває. Методисти НМЦ ПТО здійснюють онлайн-консультування з різних питань, що виникають у педагогічних працівників при розробці модульних навчальних програм.

zas tv gr 42zas tv gr 3
zas tv gr 6zas tv gr 5zas tv gr 1tv gr 7
Засідання творчих груп з розробки модульних навчальних програм у ЗП(ПТ)О області

Ладижець І.М., заступник
директора НМЦ ПТО,
Вайда С.В., методист кабінету
навчально-методичної роботи

Прочитано 387 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань