Наші новини

logo nmc 01 18

  

19 грудня 2019

Учнівський проект – результат вивчення предмета технології

 

   З метою виявлення творчих здібностей здобувачів освіти, пошуку ефективних форм і методів навчання, що застосовуються в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області, проходив огляд-конкурс на кращий учнівський проект, який є результатом вивчення предмета „Технології” у 2018/2019 навчальному році.

zuri 1 2019
Робота журі

   17 грудня завершено конкурс і підбито підсумки. Члени журі вивчили, проаналізували конкурсні матеріали – творчі проекти, виконані під керівництвом викладача з урахуванням матеріально-технічної бази закладу професійної (професійно-технічної) освіти та побажань вихованців.
   Аналіз поданих матеріалів свідчить про цілеспрямовану, змістовну та результативну роботу закладів професійної освіти щодо формування дослідницьких навичок у здобувачів освіти, творчого ставлення до праці, розширення та систематизації знань про технології і технологічну діяльність.
   Учнівські проекти містять обґрунтування вибору теми, актуальність, план виконання проекту, вимоги (критерії) до виробу, опис виробів-аналогів та їх аналіз, конструювання власного виробу (опис, ескізні замальовки, шаблони, технологія виготовлення виробу), добір матеріалів за їх властивостями та інструментів, економічне обґрунтування, міні-маркетингові дослідження, рекламу, результат виконаного проекту (фото готового виробу, презентацію тощо).
   При оцінюванні проектів журі враховували оригінальність теми та ідеї проекту, складність і якість виконання виробу, акуратність виконання графічних елементів – схем, креслень, рівень самостійності здобувача освіти при виконанні роботи, економічне обґрунтування тощо.
   Журі відзначило творчий підхід у підготовці проектів та оформленні конкурсних матеріалів ДПТНЗ „Білківський професійний аграрний ліцей”, Міжгірського та Перечинського професійних ліцеїв, ВПУ № 3 м. Мукачево, ДНЗ „Мукачівський центр ПТО”.
   За підсумками роботи журі визначені переможці:
   І місце – Савко Віктор за проект „Стельовий підвісний світильник” (ДПТНЗ „Білківський професійний аграрний ліцей”, викладач Воробканич В.І.);
   ІІ місце:
   – Маркович Василь за проект „Сучасні енергозберігаючі технології у будівництві” (Міжгірський професійний ліцей, викладач Гурзан П.П.);
   – Станко Мирослав за проект „Виготовлення настінної вішалки „Мурчик” (Перечинський професійний ліцей, викладач Малеш Т.М.);
   ІІІ місце:
   – Дем’яненко Сергія за проект „Вал” (ВПУ №3 м. Мукачево викладач Чепіжак В.І.);
   – Пехньо Антоніна за проект „Виготовлення декоративної подушки” (ДНЗ „Мукачівський центр ПТО”, викладач Трощак М.І.).
   Вітаємо!
   Ознайомитися із конкурсними матеріалами можна на онлайн-дошці НМЦ ПТО (https://padlet.com/nmcptouzhhorod/p90hq0685flj).

 

Вайда С.В., методист
відділу навчально-методичної роботи

Прочитано 409 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань