Наші новини

logo nmc 01 18

  

21 квітня 2020

До уваги керівників ЗП(ПТ)О!

 

    Міністерство освіти і науки України на сайті http://mon-covid19.info/ інформує про всі зміни в освіті через карантин.
   Звертаємо Вашу увагу, що Міністерство освіти і науки України у своєму листі від 26.03.2020 р. № 1/9-177 надало рекомендації, щодо організації освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти на період карантину.
   МОН рекомендує проводити дистанційно весь освітній процес. Виробниче навчання за окремими професіями (агент з організації туризму, оператор комп'ютерного набору, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, секретар керівника (організації, установи підприємства) тощо) рекомендує організувати дистанційно. Практичну частину підготовки, яку неможливо адаптувати до дистанційного навчання, пропонує перенести на період після карантину.
   Разом з тим, Міністерство освіти і науки України у листі від 08.04.2020 р. № 1/9-200 надало роз’яснення, щодо організації проведення державної кваліфікаційної атестації випускників ЗП(ПТ)О під час карантину.
    У листі пояснюється, як здійснити атестацію випускників, для яких виробнича практика повністю або частково припала на період карантину, а перенести її у дистанційний формат не можна через особливість професії. Так, МОН пропонує враховувати оцінки таких учнів із виробничого навчання, яке вони відпрацювали у закладі з майстрами. Йдеться про оцінювання тільки тих тем, виробнича практика для яких була запланована на час карантину. Це дозволить допустити таких випускників до дистанційної державної кваліфікаційної атестації.
   Також звертаємо вашу увагу, що в листі МОН України «Щодо організації вступної кампанії у 2020 році та профорієнтаційних заходів» від 16.04.2020 р. № 1/9-212 зазначено, що ЗП(ПТ)О самостійно визначають строки вступної кампанії, а саме прийом документів, проведення вступних випробувань та зарахування учнів до закладу освіти.
  У період карантину приймальним комісіям ЗП(ПТ)О МОН рекомендує здійснювати роботу із вступниками дистанційно, використовуючи інформаційні матеріали, розміщені на офіційному сайті Міністерства у розділі «Вступ 2020: Профосвіта», а також інформаційнй постери.

Прочитано 590 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань