Наші новини

logo nmc 01 18

  

18 травня 2020

Реалізація змістової компоненти стандартів П(ПТ)О в інтеграції з сучасними технологіями

 

 

   Про шляхи реалізації змісту професійних компетентностей за стандартами П(ПТ)О в інтеграції з сучасними технологіями йшлося на засіданні методичної секції старших майстрів ЗП(ПТ)О, що відбулося 15 травня 2020 року в режимі онлайн.

st.majctru 1

   Керівник секції Войченко Л.П. – методист НМЦ ПТО у Закарпатській області, зосередила увагу її учасників на відповідальності старших майстрів за якість професійно-практичної підготовки, якій відводиться чільне місце в організації освітнього процесу закладу професійної освіти. Вона детально зупинилася на формуванні навчальних програм з виробничого навчання як складової освітніх програм з професії відповідно до СП(ПТ)О на основі компетентнісного підходу, організувати роботу над якими та забезпечити їх виконання повинні старші майстри. «Нові стандарти професійної освіти, не ставлячи нас в рамки типових навчальних програм з виробничого навчання, дають свободу самостійно формувати їх зміст та інтегрувати сучасні виробничі технології», – наголосила у своєму виступі доповідачка.
   Під час обговорення питання контролю старшого майстра за виконанням робочих навчальних програм з виробничого навчання виступила методист ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» Оксана Ковальчук, яка ознайомила з методикою проведення контролю якості знань по завершенню кожного навчального модуля за стандартом з професії.
   У ході засідання розглядалися можливості впровадження в освітній процес новітніх виробничих технологій, опанованих майстрами виробничого навчання на семінарах-практикумах та під час стажування у навчально-практичних центрах, що діють на базі ЗП(ПТ)О області.
   Досвідом впровадження сучасних технологій підприємства у підготовці електрогазозварників за дуальною формою навчання ділилася старший майстер Свалявського професійного будівельного ліцею Вікторія Похил. А її колега з Міжгірського професійного ліцею Петро Новак розповів про використання сучасного європейського досвіду в організації виробничого навчання з професії кухар.
   Про організацію системної роботи з підвищення рівня робітничої кваліфікації майстрів виробничого навчання у Хустському професійному ліцеї говорив його методист Михайло Рошко, зазначивши, що високий рівень професіоналізму майстрів – запорука забезпечення якості професійно-практичної підготовки у закладі професійної освіти.
   У підсумку роботи секції перед старшими майстрами ЗП(ПТ)О було окреслено коло завдань з розроблення навчальних програм з виробничого навчання на новий навчальний рік з метою забезпечення якості професійної підготовки кваліфікованих робітників, гнучкості та мобільності організації начально-виробничого процесу, оновлення змісту й структури робочих навчальних планів відповідно до вимог роботодавців та з урахуванням потреб регіонального ринку праці.

st.majctru 2st.majctru 3st.majctru 4st.majctru 5st.majctru 6
 Під час засідання секції старших майстрів

Войченко Л.П., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 494 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань