Наші новини

logo nmc 01 18

  

06 листопада 2020

Сучасні форми ресторанного обслуговування

 

   Така тема була обрана для обговорення на засіданні методичної секції педагогічних працівників із професій громадського харчування та ресторанного сервісу (офіціант, бармен), яке відбулося 05 листопада 2020 року в режимі онлайн. У заході брали участь педагоги 6 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, де здійснюється підготовка кваліфікованих робітників із даних професій.
oficiant 1.1 2020   Виступи педагогів під час роботи секції були присвячені сучасним формам обслуговування в закладах ресторанного господарства, що має знайти відображення як варіативний компонент у робочих навчальних програмах професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовок, а також у додаткових компетентностях, які у робочих навчальних планах виведені як вільнообрані предмети.
   Майстер виробничого навчання Міжгірського професійного ліцею Ігор Савчур представив колегам оригінальний навчальний фільм «Підбір посуду та сервірування столу для подавання страв Закарпатської кухні (за традиціями закладів ресторанного господарства Міжгірщини)». Ця тема вивчається здобувачами освіти ліцею як регіональний компонент у програмах підготовки кваліфікованих робітників із професії офіціант.
   На часі необхідність постійного оновлення змісту професійної освіти. Про це у своєму виступі говорила Тетяна Горват – викладач спецдисциплін
Міжгірського професійного ліцею, зупинившись на нових технологіях у ресторанному сервісі, з якими вона знайомить майбутніх офіціантів на уроках професійно-теоретичної підготовки.
   Колеги з Тячівського професійного ліцею Катерина Лигирда та Ганна Григоренко поділилися досвідом роботи із застосування інноваційних методів навчання на уроках при підготовці кваліфікованих робітників із професії офіціант, а також формування змісту навчальних програм з предметів, що вільно обираються (за додатковими компетентностями).
   У ході роботи секції обговорювалося питання упровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку кваліфікованих робітників з професій офіціант, бармен у Хустському та Берегівському професійних ліцеях сфери послуг. Ольга Лях – викладач спецдисциплін Хустського професійного ліцею сфери послуг, розповіла про особливості організації освітнього процесу за дуальною формою навчання, підкресливши її переваги.
   «Отже, для забезпечення формування у здобувачів освіти професійних компетентностей, які б відповідали вимогам сучасних закладів ресторанного господарства, їх необхідно знайомити з новими технологіями, формами та видами обслуговування клієнтів у ресторанному бізнесі, тобто постійно оновлювати зміст навчальних програм професійної підготовки», – підвела риску у роботі методичної секції її куратор Ліна Войченко, методист НМЦ ПТО у Закарпатській області.
 

oficiant 2oficiant 3oficiant 1oficiant 4oficiant 5
Педагогічні працівники діляться досвідом роботи

Войченко Л.П., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 460 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань