Наші новини

logo nmc 01 18

  

18 листопада 2020

Досвідом роботи ділилися викладачі суспільних дисциплін ЗП(ПТ)О області

 

    Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області 17 листопада 2020 року проведено онлайн-засідання методичної секції викладачів суспільних дисциплін закладів професійної (професійно-технічної) освіти за темою «Реалізація компетентнісного підходу на уроках суспільних дисциплін – складова підвищення якості навчання».
sus 1 20   Про особливості організації освітнього процесу у сфері професійної освіти в умовах карантинних обмежень у 2020/2021 навчальному році інформувала куратор секції, методист НМЦ ПТО Ганна Демчишин.
    Керівник секції, викладач суспільних дисциплін, заступник директора з виховної роботи ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» ознайомила учасників вебінару з нормативними документами Міністерства освіти і науки України щодо викладання суспільних дисциплін у ЗП(ПТ)О у 2020/2021 навчальному році. Основну увагу колег акцентувала на основні аспекти викладання предметів, реалізацію засад компетентнісно орієнтованого навчання, формування ключових компетентностей, проведення практичних занять, написання есе, виконання проєктів (фотозвіту, відеозвіту, презентацій) та оцінювання їх результатів; формати (усні, письмові, електронні, комбіновані) завдань для узагальнення та контролю, використання інтерактивних методик, сучасних інформаційних вебресурсів, соціальних мереж та відзначення віхових подій тощо.
   Досвідом роботи з організації викладання суспільних дисциплін, використання сучасних освітніх технологій, найбільш поширених електронних ресурсів, інтернет-платформ, різних форм дистанційного навчання, що відповідають на виклики часу та сприяють підвищенню якості навчання, ділилися педагоги під час онлайн-заходу.
   Про формування предметних компетентностей на уроках історії в умовах змішаного навчання йшлося у виступі Мар’яни Бурдюх – викладача Міжгірського професійного ліцею.
   Викладач Марія Крьока (ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти») презентувала колегам власний досвід роботи з використання різноманітних онлайн-ресурсів на уроках історії та під час упровадження дистанційного навчання в умовах карантину.
   Діана Мокрянин – викладач ДНЗ «Ужгородський центр професійно-технічної освіти», розповіла про формування патріотичної компетентності здобувачів освіти на уроках історії, що особливо актуально в реаліях сьогодення.
   На завершення онлайн-засідання куратор методичної секції надала інформацію про якість навчальних досягнень здобувачів освіти за результатами проведення Державної підсумкової атестації (у формі ЗНО), зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році та підготовку здобувачів освіти ЗП(ПТ)О до проведення ЗНО – 2021.
   Сподіваємось, що досвід колег зацікавив учасників вебінару, знайде своє використання в їх практичній діяльності та спонукатиме викладачів опановувати нові інструменти навчання для вдосконалення професійного рівня, підвищення фахової компетентності та педагогічної майстерності.

sus 2 20sus 4 20sus 5 20sus 6 20sus 7 20
Обмін досвідом


Демчишин Г.С., методист
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 490 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань