Наші новини

logo nmc 01 18

  

27 листопада 2020

Засідання методичної секції викладачів іноземної мови ЗП(ПТ)О області

 

   26 листопада 2020 року в онлайн режимі відбулося засідання обласної методичної секції викладачів іноземних мов закладів професійної (професійно-технічної) освіти за темою «Позаурочна робота з іноземної мови як стимулюючий засіб поглиблення знань здобувачів освіти та формування професійних ключових компетентностей».
   Куратор секції, методист НМЦ ПТО Ганна Демчишин інформувала учасників вебінару про особливості організації освітнього процесу у сфері професійної освіти в умовах карантинних обмежень у 2020/2021 навчальному році та ознайомила з нормативними документами Міністерства освіти і науки України щодо викладання іноземних мов у ЗП(ПТ)О у 2020/2021 навчальному році. Увагу присутніх зосередила на основних аспектах організації дистанційного навчання іноземних мов у закладах освіти (вибір платформи для проведення онлайн-уроків, підтримка контакту із здобувачами освіти, планування й організація уроків онлайн, зворотний зв’язок, особливості організації та оцінювання навчальної діяльності тощо).
   У формі змістовної презентації представила колегам свій виступ про використання тестових завдань у розвитку мовленнєвої компетентності в позаурочній діяльності з англійської мови Оксана Бабіта – викладач Берегівського професійного ліцею сфери послуг.
   Викладачі Вищого професійного училища № 3 м. Мукачево поділилися досвідом використання різноманітних онлайн-ресурсів на уроках іноземних мов в умовах змішаного навчання.
   Про ефективність використання вебресурсів у вивченні англійської мови в реаліях сьогодення розповіла Наталія Рогач. Також надала поради щодо виконання різних типів завдань та додала перелік ще кількох сервісів, які можуть бути корисними для практичного застосування.
   Наталія Загребельна – викладач німецької мови закцентувала увагу учасників заходу на участі в онлайн-семінарі з підвищення кваліфікації «Німецька для професії: навчаємо, мотивуємо та формуємо компетенції», організованому Гетe-Інститутом в Україні для викладачів німецької мови державних закладів професійно-технічної освіти. У ході семінару, як зазначила викладач, основна увага приділялася темі мотивації до вивчення іноземної мови за допомогою інтерактивних методів та практично орієнтованих занять для молоді.
   Презентуючи свій досвід роботи «Тренінги та інтерактивні вправи для навчання німецької мови», Наталія Анатоліївна наводила конкретні приклади застосування сучасних онлайн-сервісів на звичайних та дистанційних уроках, порекомендувала колегам не лише користуватися готовими інтерактивними інструментами, але й самостійно створювати їх.
   На завершення онлайн-засідання куратор методичної секції надала інформацію про якість навчальних досягнень здобувачів освіти за результатами проведення Державної підсумкової атестації (у формі ЗНО), зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році та підготовку здобувачів освіти ЗП(ПТ)О до проведення ЗНО – 2021. Також рекомендувала викладачам і надалі продовжувати навчання у напрямі опанування ІК-технологіями, їх дієвого використання в освітньому процесі та активніше долучатися до інформаційних заходів, що організовує Гете-Інститут в Україні з метою удосконалення й підвищення рівня професійної компетентності.

          inozemna 1 20     inozemna 2 20    inozemna 4 20    inozemna 3 20
Обмін досвідом викладачів іноземної мови

Демчишин Г.С., методист
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 291 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань