Наші новини

logo nmc 01 18

  

27 січня 2021

Засідання методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти

 

   26 січня в режимі онлайн відбулося засідання методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи ЗП(ПТ)О за темою: «Ефективне функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗП(ПТ)О».
   Про стратегію розвитку професійної освіти до 2023 року, розроблену МОН України в рамках Концепції реалізації державної політики у сфері П(ПТ)О «Сучасна П(ПТ)О на період до 2027 року», говорила у своєму виступі Ольга Слюсарєва, директор НМЦ ПТО у Закарпатській області. Вона акцентувала увагу присутніх на перспективних завданнях діяльності закладу П(ПТ)О, що будуть покладені в основу розроблення Стратегічного плану розвитку регіональної системи професійної (професійно-технічної) освіти.
   У контексті стратегії розвитку закладу професійної освіти керівник семінару – методист НМЦ ПТО Ліна Войченко, винесла на обговорення питання ефективного функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗП(ПТ)О. Вона пояснила сутність цієї системи, яка передбачає наявність необхідних ресурсів, належну організацію освітнього процесу, контроль якості підготовки конкурентоспроможного кваліфікованого робітника на всіх етапах навчання та всіх рівнях у ЗП(ПТ)О. На основі результатів моніторингу кадрового забезпечення закладів професійної освіти у 2020 році методист зосередила увагу членів секції на формуванні кадрового потенціалу навчального закладу як одному з чинників забезпечення якості освіти.
   Під час засідання йшлося про основні заходи, спрямовані на створення умов для якісної підготовки здобувачів освіти та забезпечення якості професійної освіти у ЗП(ПТ)О, зокрема: ефективне планування освітньої діяльності, проведення моніторингу та перегляду освітніх програм за СП(ПТ)О на основі компетентнісного підходу, об’єктивне оцінювання здобувачів освіти, здійснення контролю освітнього процесу у закладі професійної освіти з боку заступника директора з навчально-виробничої роботи.
   Досвідом організації професійної підготовки за такими видами як професійно-технічне навчання, перепідготовка, підвищення кваліфікації у Навчально-практичному центрі з професії слюсар з ремонту колісних транспортних засобів поділився Михайло Волощук, заступник директора з НВР Хустського професійного ліцею.
   З практикою проведення методичних заходів з вивчення професійної діяльності педагогів у міжатестаційний період у Міжгірському професійному ліцеї ознайомила колег заступник директора з навчально-методичної роботи Оксана Медулич.
   У ході роботи секції розглядалися різні питання організації методичної роботи в ЗП(ПТ)О у 2021 році, з яких учасникам засідання були надані консультації.

                          zactupnuk 1 21zactupnuk 2 21zactupnuk 3 21
 Засідання заступників директорів з НВР ЗП(ПТ)О

Войченко Л.П., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 238 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань