Наші новини

logo nmc 01 18

  

17 лютого 2021

Навчально-методичне забезпечення загальноосвітньої підготовки з використанням інформаційно-комунікаційних технологій – вебінар для заступників директорів із навчальної роботи

 

   16 лютого в режимі онлайн відбулося засідання методичної секції заступників директорів з навчальної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, присвячене питанням навчально-методичного забезпечення загальноосвітньої підготовки з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.
   Роботу вебінару розпочала методист Навчально-методичного центру ПТО, керівник секції, Світлана Вайда, яка вказала на особливості організації освітнього процесу у зв’язку з епідемічною ситуацією щодо поширення короновірусної інфекції COVID-19, акцентувала увагу на необхідності забезпечення реалізації освітніх програм.
   Досвідом роботи в умовах карантину ділилися педагоги ДНЗ „Мукачівський центр ПТО”. Викладач інформатики Олеся Петрушева познайомила учасників із інтерактивним освітнім програмним забезпеченням для вчителів mozaBook і mozaWeb, яке опанувала та використовує в освітньому процесі.
   Методист Лілія Сорока розповіла присутнім про роботу з обдарованими здобувачами освіти, зокрема про участь і результативність в учнівських Інтернет-олімпіадах, які проводяться щороку з використанням передових інформаційних та телекомунікаційних технологій на освітньому онлайн-порталі «На Урок». Також інформувала про організацію й проведення відкритих уроків під час змішаної та дистанційної форм освітнього процесу, презентувала окремі моменти проведених онлайн-уроків. Цьому питанню приділяється особлива увага, оскільки у закладах освіти наразі проводиться активна робота з вивчення досвіду діяльності педагогічних працівників, які атестуються.
   Разом із тим у ході вебінару керівник секції винесла на розгляд наступні питання:
   – навчальні досягнення, якість знань здобувачів освіти ЗП(ПТ)О із загальноосвітньої підготовки за підсумками І семестру 2020/2021 н. р.;
   – підсумки обласного конкурсу на кращу методичну розробку уроку з математики „Мій відкритий урок”;
   – участь у всеукраїнському конкурсі „Учитель року – 2021, Міжнародному учнівському конкурсі юних істориків „Лелека – 2020”;
   – результати проведення ІІІ Всеукраїнського етапу огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання в ЗП(ПТ)О за 2019/2020 н. р.
   На завершення заходу Світлана Вайда зосередила увагу колег на підготовку щодо проведення державної підсумкової атестації у 2021 році, якість зведених відомостей та поданих інформацій із моніторингових досліджень.

zas 1zas 2zas 3zas 4
 Під час заходу

Вайда С.В., методист кабінету
навчально-методичної роботи

Прочитано 201 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань