Наші новини

logo nmc 01 18

  

26 лютого 2021

Засідання обласної методичної секції педагогічних працівників професій деревообробного напрямку

 

   24 лютого відбулося онлайн-засідання обласної методичної секції педпрацівників професій деревообробного напрямку, на яке винесено питання продуктивності педагогічної діяльності при підготовці кваліфікованих робітників професій деревообробки. В зібранні взяли участь викладачі спецдисциплін і майстри виробничого навчання чотирьох закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, де здійснюється підготовка з професій виробник художніх виробів з дерева, столяр, столяр будівельний, тесляр і паркетник.
derevo 1 21   Із вітальним словом до учасників секції звернувся її керівник – заступник директора з навчально-виробничої роботи ДНЗ «Мукачівський центр ПТО» Щур І.В., який звернув увагу присутніх на особливості організації освітнього процесу під час пандемії. Також він наголосив на необхідності впровадження дистанційного навчання в сучасних умовах карантинних обмежень.
   Тому досвідом роботи з організації дистанційного навчання та труднощами, що виникають у процесі роботи, ділилися учасники секції. Викладач спецдисциплін Перечинського професійного ліцею Зизич М.В. розповів про ІТ-компетентність педагога, яка є запорукою якості освіти в умовах дистанційного навчання. А викладач Павлюк К.І. презентувала досвід роботи з упровадження дистанційного навчання в Тячівському професійному ліцеї.
   Майстер виробничого навчання Бобай І.М. продемонстрував фрагмент відео-уроку на тему «Виготовлення повздовжньої деталі дверного блоку».
   З метою впровадження в освітній процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів, поширення інноваційних виробничих технологій на базі ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» був створений навчально-практичний центр деревообробного спрямування. Про напрямки діяльності та перспективи співпраці центру з деревообробними підприємствами розповів відповідальний за його роботу Плоскіна В.І. Комфортний освітній простір із сучасним обладнанням для удосконалення та розширення практичних знань, умінь, навичок здобувачів освіти деревообробного спрямування покращить ефективність співпраці з роботодавцями області.
   Педагоги – це ключ до будь-якої реформи в освітній галузі. Саме від педагогів залежить її успіх, а також успіх кожного окремого учня. Підвищення якості професійної підготовки робітничих кадрів, їх гнучкість і мобільність на ринку праці забезпечуються вмінням самих майстрів виробничого навчання працювати на сучасному обладнанні. Однак навчально-матеріальна база багатьох закладів професійної освіти не дає такої можливості. Тому відкриття навчально-практичних центрів дозволило майстрам виробничого навчання шляхом стажування набувати умінь і навичок роботи на новому обладнанні, освоювати сучасні технологічні процеси.
   Ефективним у роботі майстра виробничого навчання є використання інструкційно-технологічних карт. Застосування їх багато в чому сприяє засвоєнню учнями основ професії, що згодом забезпечує освоєння професії в цілому. Карти дають порядково-розгорнуту орієнтовну основу діяльності учнів при освоєнні відповідної досліджуваної трудової операції, виду роботи. Вони розкривають операцію з двох позицій: «що робити» і «як робити». Головне в інструкційно-технологічній карті - «як робити?». В цьому суть інструктивних вказівок і пояснень до кожного елементу розділу карти - «порядок виконання вправ», адже в цьому і полягає складність розробки інструкційно-технологічних карт. Саме цьому важливому питанню присвятив свій виступ Щур І.В., керівник секції.
   На завершення онлайн-засідання методист НМЦ ПТО Савченко Т.Л. проаналізувала результати роботи творчої групи педпрацівників ДНЗ «Мукачівський центр ПТО» та Перечинського професійного ліцею щодо розробки освітніх програм із професій столяр будівельний і паркетник відповідно до затверджених у 2020 році стандартів П(ПТ)О.

derevo 2 21derevo 3 21derevo 4 21derevo 6 21
Під час засідання секції

Савченко Т.Л., методист кабінету
навчально-методичної роботи

Прочитано 237 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань