Наші новини

logo nmc 01 18

  

31 березня 2021

Засідання обласної методичної секції педагогічних працівників професій будівельного напрямку

 

   30 березня в режимі онлайн відбулося засідання обласної методичної секції педпрацівників професій будівельного напрямку на тему «Практичний досвід впровадження дистанційного та змішаного навчання у підготовці кваліфікованих робітників будівельної галузі». В ньому взяли участь викладачі спецдисциплін і майстри виробничого навчання шести закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, в яких здійснюється підготовка з будівельних професій. Зокрема, з професій муляр, маляр, штукатур, лицювальник-плиточник.
bud 1 21   Із вітальним словом до учасників секції звернувся її керівник – заступник директора з навчально-виробничої роботи Хустського професійного ліцею Волощук Михайло Олексійович. Він звернув увагу присутніх на особливості організації освітнього процесу в сучасних умовах карантинних обмежень, розповів про труднощі, з якими зіткнулися працівники ліцею, зокрема на уроках виробничого навчання. Дистанційне та змішане навчання – це виклик не лише для здобувачів освіти, а й для педагогів, адже організувати якісне онлайн-навчання, заряджати мотивацією і бути готовим до технологічних проблем – це справді непросто. Навколо безмежна кількість педагогічних інструментів, серед яких необхідно обрати найбільш оптимальний для всіх учасників освітнього процесу. Саме ці важливі питання висвітлювалися в доповідях членів секції.
   Одне з головних питань у дистанційному навчанні – як організувати зручний для учнів і викладачів процес виконання і надсилання завдань, створення унікальних матеріалів і спілкування між усіма учасниками освітнього процесу. Основа ефективного онлайн-навчання – надійна платформа відеозв’язку з функціями спільної роботи. Одне з рішень – використання платформи Google-Classroom, в якій можна створити віртуальний клас, через електронну пошту додати до нього своїх реальних учнів, ставити завдання у спільному структурованому просторі всім учасникам одночасно або вибірково, оперативно обмінюватися інформацією, створювати свої завдання або додавати їх з інших платформ. Досвідом своєї роботи щодо організації дистанційного навчання з використанням цієї платформи поділилася викладач спецдисциплін Хустського професійного ліцею Деяк Ольга Іванівна.
   Сьогодні інформаційні технології стали невід’ємною частиною сучасного світу. Актуальність цього питання має місце і в освітньому середовищі, адже нині якісне викладання дисциплін не може здійснюватися без використання засобів і можливостей, які надають комп’ютерні технології та Інтернет. Саме використанню інформаційних технологій в освіті присвятила свій виступ викладач ДНЗ «Ужгородський центр професійно-технічної освіти» Кобаль Ірина Іванівна презентувала.
   Складовою професійної підготовки здобувачів освіти в закладах професійної (професійно-технічної) освіти є виробниче навчання, яке передбачає формування, закріплення, удосконалення професійних умінь і навичок учнів з обраної професії. Воно спрямовується на опанування учнями трудових прийомів, операцій і способів виконання трудових процесів, характерних для конкретної професії. Специфічна особливість процесу виробничого навчання – поєднання навчання учнів у спеціально організованих, у т. ч. змодельованих умовах (навчально-виробничі майстерні, навчальні лабораторії тощо), і в умовах виробництва. Тому в умовах дистанційного навчання з найбільшими проблемами зіткнулися майстри виробничого навчання. Досвідом роботи в умовах дистанційного та змішаного навчання поділилися майстри виробничого навчання Орос Інна Олександрівна з ДПТНЗ «Білківський професійний аграрний ліцей» та Касинець Іван Васильович із Міжгірського професійного ліцею.
   На завершення онлайн-засідання завідувач інформаційно-аналітичного кабінету НМЦ ПТО Палош Наталія Михайлівна ознайомила присутніх із електронним контентом дидактичного забезпечення професійної підготовки, а методист НМЦ ПТО Савченко Т.Л. проаналізувала наповнення дидактичними засобами навчання електронних навчально-методичних комплексів із будівельних професій.

bud 2 21bud 3 21bud 4 21bud 5 21bud 6 21bud 7 21
Педагогічні працівники області діляться досвідом роботи

Савченко Т.Л., методист
навчально-методичної кабінету

Прочитано 512 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.ues.net.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань